Svar på kommentar
2011-04-14 / 18:33:51 / Allmänt



Hej Ella!
Vad kul att du har hittat hit och är intresserad! Vi bor i Kenya eftersom vi går vårt andra gymnasieår på svenska skolan i Nairobi, vi ska alltså tillbaka till Sverige om bara två månader. 
För mig (Janna) blev det bestämt genom att en kompis till mig berättade om skolan, senare gick jag in på hemsidan och eftersom jag alltid velat åka till Afrika så tog jag chansen och ansökte. När Uppsala kommun sa nej till att jag skulle få med mig min skolpeng trodde jag inte att det skulle bli av men efter att ha åkt på informationsmötet i Stockholm blev jag övertygad om att det var det här jag ville.
Jag (Lovisa) funderade på att plugga ett år utomlands, kanske i USA eller Australien, men eftersom jag isf hade blivit tvungen att gå om ett år när jag kommit tillbaka till Sverige kände jag mig inte så jättepepp.. Jag hade dock hört att en kille från min förra skola pluggat någonstans i Afrika, så jag kontaktade honom och det visade sig att han hade gått på svenska skolan i Nairobi. Jag blev genast intresserad och när jag fick reda på att skolan har ett svenskt system och att jag sedan skulle kunna gå klart trean i Sverige kändes det som en självklarhet att åka.:)
Kul att du är engagerad i kvinnor och Afrika, även där vårt intresse ligger. Du borde verkligen åka hit, det är en underbar kontinent!

Lite bilder från tiden i Afrikat:


Bild från barnhemmet där vi brukar volontärarbeta


På toppen av mount Kenya - Kenyas högsta berg


Zanzibar där vi var på sportlovet


På giraffcentret


Aporna som använder vår skola som chillplats

För er som är intresserade av att gå på svenska skolan till hösten är det hög tid att söka in nu. Här hittar ni mer info ---> http://www.ssn.or.ke/

&

2 Kommentarer
Kelia:

otroligt fina bilder, ville bara säga det.



SKRIVET DEN: 2011-04-15 KL: 14:39:20 URL: http://hotell-finspang.se
Malin - En musikblogg:

Sv: Tack :D



SKRIVET DEN: 2011-04-15 KL: 14:41:44 URL: http://mallemusic.blogg.se/



« NAMN Kom ihåg mig?

« E-POST

« URL

Kommentera inlägget här: